lauantai 13. lokakuuta 2012
Happomarjat
Kävelin kirkkopihalla ja kamera sattui olemaan mukana. Happomarjat loistivat kauneimmillaan.
Punaiset marjat ja syksyväritys värittivät pensaikon upeaksi.
Tämä pensas on mielestäni alkukesästä syksyyn aika huomaamaton, kukatkin vaatimattomia. Pensas herää vasta syksyllä loistoonsa.
Happomarjat eng. barberries tai berberis ovat kauniita punaisia marjoja, jotka ovat täynnä makua.
Marjoissa olevat barberine alkaloidit voivat ehkäistä infektioita sekä auttaa taistelemaan bakteereja vastaan. Marjoja on käytetty yleisesti vahvistamaan vastustuskykyä. Marjat ovat tunnettuja myös suuresta C-vitamiinipitoisuudestaan. Tuoreissa happomarjoissa on C-vitamiinia jopa 160mg per 100g.
Voit sekoittaa marjoja esimerkiksi puuron, jogurtin tai pirtelön sekaan. Marjoja on myös käytetty antamaan väriä ja makua myös riisi- sekä kuskusruuissa.
Näin kertoo FitnessFirst-nettisivullaan happomarjasta.
Oletko käyttänyt puutarhojen happomarjoja elintarvikkeena esim ylläolevaan tapaan ?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olipa yllätys tuo terveysvaikutus. Ei tekis varmaan pahaa meikäläisellekkään.
VastaaPoistaEnpä tiennytkään että ovat syötäviä. Kauniita pensaita syksyn väreissään.
VastaaPoistaTuo perinteinen japaninhappomarja onkin aivan ihastuttava syysasussaan : )
VastaaPoistaMinullekaan ei ole edes tullut mieleen, että sen marjoja voisi syödä, sillä kasvi on lievästi myrkyllinen. Tarkistin asian ja niinhän se on, että happomarjan kypsät marjat ovat myrkyttömiä : )
Kiitos kivasta postauksesta !
Arleena, noita happomarjoja on mielettömän monta lajia...
VastaaPoistaVähän aikaa sitten löysin meidän tontilta pensaan, joka on ruskassaan edelleen todella kaunis. Tai niitä oli muutama pieni, levinnyt naapurin isosta, kauniista aidanteesta. Marssin oksan kanssa Viherlandiaan ja se tunnistettiin kalliotuhkapensaaksi. Siinäkin on marjoja, mutta niiden syötävyydestä en tiedä. Äiti tekee marja-aronian marjoista mitä vain.
Kaunista sunnuntaita!
Väri pensaassa on ainakin mahtava! En kyllä uskalla ryhtyä napsimaan suuhun jos vaikka sattuu olemaan myrkyllinen lajike. Tällaisena flunssa-aikana kyllä tuollaiset vitamiinit pitäisi ottaa hyödyksi..
VastaaPoistaHyvää sunnuntaita toivottelen minäkin..
Väriä ja marjarunsautta olen tyytynyt vain ihailemaan. En ole koskaan edes maistanut, olisi ehkä kannattanut.
VastaaPoistaKauniita ovat.Näyttävät jotenkuten tutuilta;olen varmaan törmännyt niihin Suomessa vielä asuessa.Nuo sopisivatkin kivasti riisin ja quinoan joukkoon.
VastaaPoistaHienoja ne ovat kyllä näin syksyllä, mutta mulle oli yllätys, että ne ovatkin syötäviä marjoja. Olen aina luullut niitä myrkyllisiksi..
VastaaPoista