tiistai 2. lokakuuta 2012

Ruotsalaiset osaavat sisustaa

Ihastelin ruotsalaista sisustustyyliä  Alvhem kiinteistövälitysliikkeen sivuilla. Olen viime aikoina taas katsellut myytäviä suomalaisia koteja, niiden joukosta ei löydy ihan tätä sisustustyyliä. Vähän tähän suuntaan saattaa jokunen olla. Eroamme siis ruotsalaisista tässäkin suhteessa. Olisiko meillä vaikutteita vielä hiukkasen idän suunnasta. Ymmärrän, että löytyy suuri joukko niitä, jotka eivät uhraa ajatustakaan sisustamiselle. Koko homma luokitellaan vain turhaksi rahanmenoksi.   Kuvien sisustuksien katseleminen ei kuluta rahapussia.
Ylin kuva on  otettu pienen 50-neliöisen ullakkokaksion olohuone-keittiötilasta. Valkoinen avartaa kivasti vinokattoista asuntoa. Asunnon lattialla on virkattu pyöreä rahi. Tuollaisesta haaveilen tällä hetkellä ja tietysti itse toteutettuna.  
Tässä olohuoneessa on oltu hyvin design-tietoisia, String-kirjahylly, Eamsin tuolit,  Hayn pikkupöydät.  Graafiset taulut on ryhmitelty tasapainoisesti.
Tämä olohuonenurkkaus taas on hyvä esimerkki sohvatyynyjen tärkeydestä. Harkitut värit ja rento asettelu sopii tyyliin hyvin. Tauluryhmä on sommiteltu sopivaksi ja oikealle korkeudelle.
 Kaksion alkoviin on sisustettu kutsuva nukkumispaikka. Rennosta toteutuksesta voi löytää monta toteuttamiskelpoista ratkaisua omaan kotiinkin. Ikkunalaudalla on hauska valaisin.
Upea vanha kakluuni antaa vihjauksen kodin sisustustyylille. Eteisestä voi jo päätellä, että tyylikkään romanttiseen suuntaan sisustetaan. Pappelinan tähtimuovimatto ei ollenkaan riitele tässäkään tyylissä. Laadukas muovikudematto sopii hyvin.  


Lopuksi valitsin vielä raikkaan kylpyhuoneen, jossa väripilkkuna ovat värikkäät pyyhkeet. Pienillä jutuilla  onkin helppo tuoda valkoiseen tilaan väriä. Lattia on toteutettu juhlavan tyylikkäästi. harmaa-valkoisena, kuviointi on oikea katseen vangitsija.
On aika katsella omaa kotiakin. Aivan pienillä uudistuksilla ja nikseillä saa uutta ja fressiä ilmettä kotiin.
Muutokset alkavat ensin  siivouksella.  

8 kommenttia:

 1. Pidän kyllä valkoisista seinistä, todella paljon. Huonekaluissa kaipaan kuitenkin väriä. Ja tyynyjä :)

  Noita samoja mööpeleitä ja sisustustarvikkeita saa myös meiltä. Missä siis mättää.... sommittelutaidoissa... värisilmässä... sotkassa... jyskissä...jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset seinät on hyvä tausta tauluille, tyynyille ja tekstiileille ym pientavaralle, joista se persoonallinen ilme saadaan aikaan.
   Kyllä tarjonta ja hinta ratkaisee ja tietysti se maku viime kädessä. Tuijotamme liikaa hintaan. Olemmeko liian säästäväistä kansaa ?

   Poista
 2. Viihtyisi tuossa olkkarissa ja makkarissa hyvinkin..Tyynyjen väreillä saa sitä väri-iloittelua sopivassa määrin ja tavaraakin on sopivan vähän. Onko meidän rasite vuosikymmenien perinteissä että ei osata näin raikkaasti sisustaa? Minua ahdistaa ja rassaa kun värikästä tavaraa kertyy salaa joka paikkaan ja sitten niitä hiisaan piiloon. Aina ne kävelee esille? Luopuakkaan ei " raskisi", mutta mitä niiden kanssa tekisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä väriä saa pienemmissä pinnoissa. Pientavaran kohdalla on mukavaa se, että välillä niitä voi vaihdella käyttäen juuri sitä kaappivarastoa, kaikkea ei kannata räväyttää kerralla esille.
   Eikä kannata heittää pois mieluisia esineitä, säilöön vaan.

   Poista
 3. Täällä löytyy valoa ja avaruutta.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanaa valoa ja valoisuutta!

  VastaaPoista