tiistai 18. syyskuuta 2012

Ullakolla penkomassa
Ullakko on vielä järjestämättä.  Aloitin penkojaiset viime viikolla, jatkoin tänään siivouksella. Ensin siirsin  edellisen asukkaan remonttirojut muualle eli tilavan ullakon sopivaan kolkkaan. Tasoitelaastisäkit painoivat sen verran, että manailin itsekseni. Maaliastiat olivat kevyempiä. Kaikki tietysti kuivuneita käyttökelvottomiksi.
Miksi nämä onkin  pitänyt jättää vaivoiksemme. En ainakaan kuljeta niitä pois, vieköön muut.
Kun sain tilan raivattua, lakaisin lattian.ja järjestelin tavaroitamme omaan osioomme.
En enää muistanut mitä kaikkea ullakolle oli kannettu. Availin laatikoita. Keittiön kattovalaisimen lasikupu oli rikki. Kannoin sen alas. Ajattelin etsiä kirppareilta siihen varjostimen, kangaspäällysteinen johto ja vaijeri ovat hyvät ja kattokupu.
Löysin vanhan nallen, jota olin jo ehtinyt kaivata. Se pitää viedä nalletohtorille ja entisöidä kuntoon.  Täytteet ovat vajenneet. Mihin ne ovat kadonneet, reikää ei turkissa näy.  Nenänpää ja silmät ovat kuluneet ja kielikin repsottaa. Poskessa näyttää olevan reikä.  Turkki on kohtalaisessa kunnossa.  
Singer-ompelukoneessa on lanka vielä paikoillaan. Pitää tarkistaa sen kunto. Mitähän Prinsessa tuumaa ompelukoneesta ? Varaan tilkkuja valmiiksi, että hän voi ommella koneella.
Musta pieni lokerikko on täynnä pientä tavaraa. Minikokoinen astiasto on Prinsessan pikkunukeille oikein sopiva.
Löysin taas lisää purkkeja, korkea ja kapea Versace Red Jeans-purkki on aika kiva ja  kantikas Twinings-teepurkki  on vielä ilman kantta. Se pitää etsiä ullakolta.     

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin kuinka nyt katselin tavaroita ihan eri silmin kuin ennen.

   Poista
 2. Nalle taitaa kuulua Keventäjiin ;) Pitäisi kyllä nyt pulskistua, jotta jaksaisi talviunien yli.

  Ystävälläni oli tuollainen ompelukone, se oli hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kyllä lihottaa nallen.
   Ompelukone pitää myös huoltaa.

   Poista
 3. Nallet ovat aina olleet heikko kohtani. Kyllä nalletohtori elvyttää nallukan hyvään kuntoon. Penkojaiset on luku sinänsä, ei koskaan tiedä mitä löytöjä tulee vastaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ongelma, mistä se nalletohtori löytyy.
   Ullakolla on yllätyksiä.

   Poista
 4. Monilla on näköjään aivan sama projekti kuin perhottarella ja allekirjoittaneellakin, nyt tosin olen pitänyt paussia remontti et siivousjutussa, mutta kohta se uurastus taas alkaa. Ja meillehän sieltä niitä aarteita löytyy, perhottaren tonttukello oli kyllä lievä kateuden paikka meikäläiselle, toisaalta osa taisi mennä jo kaatopaikalle, mutta se taisi olla ihan törkyä, joku lehtinippu jäi ehkä tarkemmin tsekkaamatta, mutta paljon vanhoja aikakausilehtiä pelastin.

  Laitappa lisää kuvia että saan nostaa kateusmittaria:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivotaan täälläkin ja samalla muistellaan, kuten unohtuneen tavaran kohdalla käy. Toivottavasti kaatopaikalle ei ole siellä mennyt mitään aarteita.
   Kuvia on tulossa.

   Poista
 5. Suloinen Nalle! Meillä täällä ei ole ullakkoa lainkaan,ei edes varastoa.Vain uusissa,viimeisen kymmenen vuoden aikana rakennetuissa taloissa on varasto itsestään selvyytenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman varastoja olisin aivan hukassa, mihin ne kaikki tavarat mahtuisivat. Täällä pitäisi kellarissakin olla varastotilaa, en ole päässyt vielä sinne katsomaan.

   Poista
 6. Sulla on siellä vintillä vaikka mitä ihania aarteita! Nalle on suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutossa ei ihan kaikki tavara Pelastusarmeijalle päässyt, jotain jäi jäljelle.

   Poista
 7. Oi, leikkiompelukone! Minullakin oli sellainen...ja myös nalle, joka oli yhtä suuri kuin minä leikki-ikäisenä. Siitä ei ole mitään jäljellä. Kuljetin sitä kaikkialle raahaten perässäni. Ihana ajatus tohtoroida nalle. Lapsuudesta pitäisi aina säästää lapsille muistoja, myös joitain rakkaita leluja sekä kirjoja.

  Kuanista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 8. Mukavat muistot noista on. Ompelukoneelle on taas käyttöä. Nalle jää koristamaan vierashuoneen sohvaa, kunhan saan sen "lihotettua" entisiin mittoihin.

  VastaaPoista