tiistai 25. syyskuuta 2012

Aurinkoista

 Mukava ilmestys tänään oli aurinko. Se innostui paistamaan heleästi vastapestyjen ikkunoiden läpi sisälle saakka. Tuntui jo hetken oikein kesäiseltä. Ajattelin lähteä ulos aurinkoon kävelylenkilleni. Kun aikani jahkailin, niin aurinko häipyi ja lenkki jäi. Nyt on taivas  tummansininen ja katulampuissa valot.
Aurinko raidoittaa säleverhojen varjot seinälle ja juuri tuosta ikkunasta.   Kävin tässä kirjoittamisen lomassa katsomassa Hans Välimäen reissua Lontooseen kapellimestari Esa-Pekka Salosen vieraaksi. Herkullinen Burgundinpata syntyi  siellä ja sain siitä kimmokkeen omaan keittiööni. Luulen, että meillä syödään Burgundin pataa viikonloppuna ja creme bruleeta jälkiruoaksi.
Joulu on aivan pian ovella, mutta ensin kahlataan läpi lokakuun ja kaamosmarraskuun. Ja sitten on joulun vuoro. Vielä on aikaa pyöriä näiden pallojen seassa. Jouluna pitää olla valmista.

13 kommenttia:

 1. Kaunis syysauringonvalo sulle siellä paistelee sälekaihtimien raosta sisään!
  Ja sulla on siellä niin jouluisia palloja ja punaisiakin... ja niin, kohta onkin jo joulu!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia!Aurinko on ihanaa kun sitä on harvoin;minä taas odottelen pilvisiä sadepäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan pian ja näyttäytyy vain harvoin.Meillä katoaa aurinko

   Poista
 3. Kauniisti paistaa, syksyllä aurinkoa osaa arvostaa. Burgundinpata on hyvää, en olekaan vuosiin tehnyt, pitäisikin verestää kokkaustaitoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hansilta kävi niin lokoisasti padan teko, että pitää kokeilla täälläkin.

   Poista
 4. Suloista syksyn lämmittelyä, virittelyä ja hetkestä nauttimista. Niin se pitää ollakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää nauttia pienistäkin valonpilkahduksista.

   Poista
 5. Puhtaat ikkunat ovat ilo silmälle.

  VastaaPoista
 6. Ihailen noita sinun ikkunalautojasi, jotka ovat melkein ikkunapenkkejä...Upea kliivia. Minä olen niitä onnistunut tappamaan monta.

  Minä teen burgundinpadan sijasta gulassia, joka on jo niin oma variaatioa, että olen nimennyt sen Leenan gulassiksi.Pata juo pullon punkkua;-)

  VastaaPoista