lauantai 26. toukokuuta 2012

Terveisiä Välimereltä

Pienelle Menorcan saarelle laskeuduttiin varhain perjantaiaamuna. Saaren pääkaupungin Maho'nin rantahotellissa vietän juuri siestaa. Säät ovat olleet odotetusti aurinkoiset ja tunnelma kiireetön. Tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt juuri tähän hetkeen. Saari on pieni, asukkaita 95000, joista Mahonissa 35000.
  
Hotelli sijaitsee pienen merenlahtipoukaman rannalla. Hotellia vastapäätä lahden toisella rannalla on kaunis kylämäinen kaupunkitaajama. Purjehtijoita ja veneilijöitä täällä riittää sekä tällä lahdella että siitä avautuvalla merellä. 
Rannat ovat kallioiset, mutta rannoilla on lukuisia uimapoukamia. Saarella on yli 120 uimarantaa pitkin saarta. Luulen, että tyydyn ihastelemaan saarta ja uiminen supistuu hotellin uima-altaaseen. En ole kuin kala vedessä, olen jalat maassa viihtyvä tyyppi. Katseltavaa riittää yllin kyllin. 
Vanha poliisilaitosrakennus on maalattu näkyvästi punaiseksi täällä Es Castellin kaupunginosassa. Tämä punainen väri lienee tyypillistä näillä saarilla, koska väriä näkyy useissa rakennuksissa. Rakennuksen edessä on iso tori, jolle oli kokoontunut isojoukko lapsiperheitä eilen illalla. Lapset leikkivät torilla ja tunnelma oli leppoisa. Kuvassa näkyy aidattua leikkialuetta  ja katsomorakennelma.
Taas kilahteli kello kuusi kertaa tuon rakennuksen tornissa.
Eilen kävelimme alas rannalle ja söimme pienen lounaan pikkuruisessa popup-ravintolaa muistuttavassa Margaritan cafeessa. Cafee on rakennettu kallion sisään, pöydät ovat rantakivetyksellä. Näkymä rantakivetykseltä sekä merelle että ylös kallioille on kaunis. 
Hotellimme on sisustettu upeasti moderniin tyyliin. Isosta vastaanottoaulasta aukeaa esteetön näköala merelle. Jos hieman materiapuolesta eli ruuasta mainitsen, aamiainen on runsas alkaen salaateista, leikkeleisiin ja päättyen hedelmiin ja kakkuihin. Illallinen jatkaa samoja latuja, lajivalikoimaa riittää. Tunnin päästä avataan illallissalin ovet ja lähdemme taas syömään.

11 kommenttia:

 1. Näyttää auvoisalta lomasaarelta. Tähän aikaan ei liene vielä paahtava hellekään. Eikä yhtään haittaa, jos hotelli on vaihteeksi modernisti sisustettu.

  Rentoa ja ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
 2. Oi,sinua onnellista! Siistiltä ja mukavalta näyttää lomakohteesi. Hotellin moderni sisustus on kyllä tosi houkutteleva, tykkään.
  Nautinnollista lomaa!

  VastaaPoista
 3. Katriina,
  Tosiaan on kaunis paikka.
  Moderni vaikuttaa niin tutulta täällä hotellissa, viihdyn sen seurassa hyvin.

  Rita,
  Täällä saarella ekoilu ja siisteys on kunnia-asiana. Kuningas Juan Carlos pysähtyy mielellään myös saareelle lomaillessaan.
  Selkeä sisustus.
  Mukavaa viikkoa sinnekin.

  VastaaPoista
 4. Ihania maisemia. Nauti nyt oikein kunnolla. Kiitos kuviasta.

  VastaaPoista
 5. Viehättävän näköistä. Välimeri on niiin ihana! Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 6. Kyllä onkin todella kaunista paikkaa!
  Nyt rentoudut sitten oikein kunnolla ja nautit vaan!

  VastaaPoista
 7. Hyvää lomanjatkoa. Nauti ja kuvaile, mutta älä unohda uida..:)

  VastaaPoista
 8. Oi miten suloista lomailua. Todella upea tuo hotellin aula! Nautikelua sinne :)

  VastaaPoista
 9. Kuulostaapa mukavan rauhalliselta lomapaikalta.itse asiassa googlasin Menorcan kun silloin aikaisemmin kerroit tulevasta matkasta ja vaikutti oikein mukavalta lomapaikalta! Hieno hotellin aula! Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 10. Näyttää viehättävältä paikalta lomailla, ihania kuvia! Nauti :))

  VastaaPoista
 11. Unelma,
  Kyllä täällä levätään ja nautitaan.

  Ina,
  Tämä Välimeren seutu on todella kaunista ja mikä parasta juuri tämä saari on siisti eikä isoja hotellikomlekseja saa tänne rakentaa.

  Harakka,
  Kyllä, ihaillaan ja lepäillään.

  orvokki,
  Uinti tosiaan virkistää. Kuvaillaa myös.

  lepis,
  Hotelliin olen oikein tyytyväinen.

  Yaelian,
  On sopivan vilkasta mutta ei liian ja kaunista. Kaikinpuolin olen tyytyväinen.

  Elegia,
  Täällä on paljon kuvattavaa ja siisteys on silmiinpistävää. Hienosti hoidettu koko saari.

  VastaaPoista