lauantai 10. joulukuuta 2011

Iloinen veronpalauttaja

Minulle oli kertynyt liikaa veroja. Ne seisoivat tyhjän panttina pankkitilillä, kunnes verottaja osasi pyytää liiat pois. Jo alkusyksystä posti kuljetti kotiin saakka verotuspäätöksen tilillepanokortteineen, jolla voin palauttaa verottajalle kuuluvat verot. Joulukuun ensimmäinen päivä palautin tonnin verran veroja. Kiitoskirjettä ei ole kuulunut. Ymmärrän, mitäs tuosta kiittämään. Verottaja saisi päivittäin lähetellä kiitoskirjeitä, jos jokaisesta veronpalautuksesta kiittää pitäisi.

Kuluttajana veroja tulee palautettua joka päivä. Ruokakauppaostokset ovat oikea rahasampo. Kerään jokaisesta leipäpalastakin verottajalle 23%. Kaikesta mitä kulutan kuuluu aina osa verottajalle. Päivittäin saan kuulla tiedotusvälineistä kuinka taantuma uhkaa ja lama odottaa. Kestävyysvajekin piilee aivan näköetäisyydellä. En halua nääntyä lamassa kestävyysvajeen alle, haluan kantaa korteni tyhjään kassaan. Kulutan iloisesti ja tasapainotan valtion kassavarantoa.  Ihmettelen joskus kuinka valtion tuloja ja menoja ei voida pitää tasapainossa. Minulle selvitettiin kotona jo pienenä koulutyttönä, että menot eivät saa ylittää tuloja ja säästäminen on ikäänkuin kansalaisvelvollisuus. Mites se valtiolle on niin vaikeaa. Laina on aina maksettava korkojen kera.  Sananlaskukin sen jo kertoo; Velka on veli otettaessa, veljenpoika maksettaessa.

Joskus hieman hirvittää tämä kuluttaminen, tulee ostettua turhaa.  No palautuuhan turhastakin valtiolle 23%, on helppo lohduttaa soimaavaa omatuntoa. Meitähän kehoitetaan kuluttamaan lisää ja lisää valtiontalouden tasapainottamiseksi. Olemmeko kuitenkin kuluttaneet liian vähän, uhkat odottavat.

Tänään ostin kuusi pientä savusiikaa ja siitä palautin valtiolle 1,59 euroa.  Kun nautin kaloista, tunnen olevani hyväntekijä - valtiokin saa osansa.


PS. Kuvan himmeli on itsetehty ja oljet lahjoitettu, siis veroton tuote - toistaiseksi. 


 

12 kommenttia:

 1. Veroja joka paikassa! Muistan ilon kun oli veronpalautus tulossa;päinvastainen taas ei tuntunut kivalta.Täällä on ulkomaisen ruuan hinnoissa aivan liian paljon veroja!

  VastaaPoista
 2. Pakinasi herättää ajatuksia, joten varasin kirjastosta kirjan "Irti tavarasta", jospa oppisin siitä jotakin.

  VastaaPoista
 3. Jukra, tuotapa ei tule ajatelleeksi, miten paljon maksamme veroa joka kerta jotakin ostaessamme. Mutta niinhän se on. Suomessa vero sisältyy hintoihin eikä sitä sen vuoksi miellä yhtä helposti kuin maissa joissa vero lisätään ostokseen hinnan päälle. Nyt ymmärrän miksi meitä kehotetaan kuluttamaan. Lapsuudessani kuluttaminen oli pahasta ja säästäminen kansalaisyhyve; nyt on juuri päinvastoin. Mutta annas olla jos rahahanat menevät kiinni eivätkä valtio ja pankit saa muaalta rahaa kuin kansalaisten säästöistä, niin palataankohan taas vanhoihin oppeihin.

  VastaaPoista
 4. Niinpä tosiaan, hyvin laskettu, veroja senkun vaan palautellaan jatkuvasti joka asiassa, joskus sentään toiseenkin suuntaan mikä on paljon mukavampaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kun palautit. Valtiolla oli näinollen varaa palauttaa minulle se, minkä minä olin viime vuoden mittaan palauttanut liikaa valtiollepäin:))

  VastaaPoista
 6. Iloinen veronpalauttaja ilmoittautuu täällä. Toivon että päättäjät ohjaavat roposeni oikeisiin kohteisiin, tarvitseville. Olla ihminen ihmiselle - myös veronmaksajana... se on toiveeni.

  VastaaPoista
 7. Oletkos ihan varma, että et joudu lahjontasyytteeseen noista oljista? Oletko varmasti saanut ne, niin että siitä ei oo lahjottajalle mitään taloudellsita hyötyä. Eihän siinä varmasti jää mitään jäteveroa maksamatta???

  VastaaPoista
 8. Mitähän tapahtuisi, jollei kukaan ostaisi mitään? Työtkin voisivat loppua, tai ainakin palkanmaksu.

  VastaaPoista
 9. Nyt minulle iski armoton syyllisyydentunne, kun söin omaa haukista versiotani fish-and-shipsistä suurella halulla niin kruunu jäi miltei kokonaan ilman omaa osuuttaan, korppujauhoista ja rypsiöljystä sentään muutama sentti yhteiseen kassan kilahti.

  VastaaPoista
 10. Kaunis himmeli! Tekisi heti mieli kokeilla itsekin... mistähän saisi olkia, kun sopivaa lahjoittajaa ei taida kuulua tuttavapiiriin?

  VastaaPoista
 11. Yaelian,
  Verot ovat hivuttautuneet jokaiseen kulutustavaraan.

  Savu,
  Kuulostaa hyvältä kirjalta.

  Ina,
  Vero on ikäänkuin huomaaton maksaessa, kun se sisältyy laskun loppusummaan eikä lasketa erikseen.
  Nyt on melkein kaikki verolla, joten kuluttaminen on valtiolle ainoa keino kasvattaa verokertymää.

  sirokko,
  Pitäisi nauttia veroista käyttämällä niillä kustannettuja palveluita, mutta jos tarvetta ei ole jäävät nekin nautinnat hyödyntämättä.

  Famu,
  Ole hyvä vaan, kiertoahan se kaikki on ja lopulta rahat päätyvät kulutukseen ja taas niitä veroja kertyy.

  Lastu,
  Veroilla kustannetaan juuri ne välttämättömät ja tarpeelliset palvelut kaikille tasapuolisesti varallisuudesta riippumatta.

  Katriina,
  Ihan kelpo himmeli se on.

  Amalia,
  Kyllä lahjoistakin lahjavero menee, jos on tarpeeksi arvokasta.
  Kun himmeli kaatopaikalle menee, silloin se jäteverokin laukeaa.

  isopeikko,
  Onneksi me emme voi enää lakata kuluttamasta, joten ei pelkoa. Ongelmana on jo liikakuluttaminen ainakin ilmastomuutoksien näkökulmasta.

  Deme,
  Aivan, sitä voi potea hetken syyllisyydentuntoa, kun itse pyytämäänsä kalaa syö. Ei hätää, onhan siinä kulutettu vaikka mitä ennenkuin kala on lautasella.

  Paletti,
  Askartelukaupoista saa olkia.

  VastaaPoista