maanantai 9. joulukuuta 2013

Joulun tunnelmia

Olen kai jouluihminen, kun kaikki jouluun liittyvä kiinnostaa ja ihastuttaa. Sisustustyylini ei ole romanttinen, mutta siitä huolimatta ihastelen ja hypistelen joulutoreilla ja joulumyyjäisissä jouluromantiikkaa. En osaa kuitenkaan sijoittaa sitä kotiini. Kiertely on todella edullista kukkarolle, kun en osta mitään. Tänään ostin  kuitenkin varvasvillaa, mutta sehän ei ollut sisustukseen vaan varpaiden väliin .
Ohje kuuluu näin; pese illalla varpaat puhtaaksi ja kuivaa välit hyvin. Kieputtele varvasvälivillaa varpaitten väliin. Laita jalkoihin villasukat ja näe koko yö  kauniita unia. Aamulla varpaat ovat kuin uudet ja ihan valmiina uusiin seikkailuihin.  - VillaMinna.
VillaMinnalla on kaikkea kaunista kierrätysmateriaalista käsintehtynä ja villat omista lampaista karstattu.

Otsikkokuvan esineet kiehtovat minua, ne ovat Tanskassa kuvattuja. Lautasten ja vatien alkuperä lienee eksoottisesta idästä. Mukana on myös käsintehtyä, tuollaista näpräisin mielelläni itsekin. Minulla on vastaavia vateja alpakasta. Nyt olen taas ottanut niitä käyttöön kattauksissa. 
Tässä on minulle sopivaa askarreltavaa. Narusta, kanelitangoista, puutikuista ja muusta.  Joulukoristeita on kuitenkin jo kertynyt yllin kyllin.

Katselin koreja ja otaksuin, että ne on punottu narulla kehikon ympäri. Helpolta näyttää.
Jos olisin puuseppä tai osaisin käyttää taitavasti sahaa, tekisin lähes ikuisen joulukuusen, tähden, vaan oravaa en osaisi tehdä. 
Lopuksi ihan oma enkelini, tehty täällä. Nyt se ihastuttaa piirongin päällä.

Neljä kuvaa on lainattu waltherogco.dk.press.php

12 kommenttia:

 1. Enkeli on hyvä idea, jonka voisi vaikka lasten kanssa askarella. Muutenkin esineet ovat aina mielenkiintoisia, etenkin kauniit jouluaiheiset. Sinulla on niin kaunis ja tyylikäs koti kuvista päätellen ettei se koristelulla ainakaan paremmaksi muutu, itse laitan jotakin joulujuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on helppo toteuttaa ja sopii lasten kanssa askartelemiseen.
   Jotain jouluista laitan, mutta ne on usein vanhoista tuunattua ja jotain uutta itsetehtyä joukossa

   Poista
 2. Monet tavarat näyttävät hyviltä kaupassa, mutta ei sitten enää kotiin sovikaan, ainakaan jos haluaa pitää kotiinsa niin tyylikkäänä kuin sinun on. Itse on kiva askarrella, saa mitä haluaa, jos vain osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavaraa on kaupoissa vähän liikaa, tulee ihan ähky niitä katsellessa. Tosiaan itse tehden saa oman näköistä.

   Poista
 3. Minä päätän joka joulu, että ei enää yhtään uutta joulukoristetta - ja viime vuosi taisi olla ensimmäinen, jolloin se päätös piti;)
  Ja varvasvillasta kuulen ensimmäisen kerran - täytyypä yrittää etsiskellä viluvarpaisiini tuollaista. Kyllä näistä blogeista on välillä ihan hyötyäkin - kiitos vinkistä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä en ole kokeillut varvasvillaa, mutta kokeilen joku ilta.

   Poista
 4. Joitakin kauniita joulukoristeita voisi tuijottaa tuntikausia. Tuo porosiluettisi on juuri sellainen.

  VastaaPoista
 5. Kauniita esineitä, juttuja ja ideoita, mutta kyllä tuo enkeli on paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkeli on niin kotoisa, katselen sitä aina ohi kulkiessani.

   Poista
 6. Monia kivannäköisiä joulukoristeita. Kanelitankotähden taidan askarrella ja rimoista tehty kuusi on myös haavelistalla. Ehkä senkin osaisin...tai tekisiköhän miesväki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rimakuusi on kiva, siihen on helppo ripustaa koristeita ja kynttilöitä. Kaneli tuoksuu joululle, joten tähtenä se sopiikin.

   Poista