maanantai 2. joulukuuta 2013

Jouluisia juttujaHauska ja iloinen askartelupäivämme hurahti nopeasti. Se oli lauantaina. Postaus taaksepäin kerroin vanhoista kransseistani, jotka lähtivät mukaan tuunattavaksi.
Sain valmiiksi vain yhden eli olkikranssin tuunauksen. Kerhopäivän emäntä oli suihkutellut valkoisella maalilla mustikanvarvuille talvisen kuuravärityksen. Olkikranssista tuli mustikanvarpukranssi.
Tänään pesin ensin sisäänkäyntioven. Sitten olin marttyyri ja puhuin ääneen,  että maalaan oven. Voisitko avata maalipurkin ja voisitko maalata rajaukset, minä kyllä maalaan oven ison pinnan.
Niin toiveeni toteutui ja maalarini maalasi koko oven. Ihanaa.
Ripustin kuivumisen jälkeen kranssin oveen.  Kiinnitin nimitaulun takaisin. Taulu, joka kuvassa osittain näkyy, on nimitaulu.  En nyt paljasta sukunimeäni, joten nimiosuus on rajattu taulusta pois.
Askartelin myös mustikanvarvuista lautasliinapidikkeet, mutta niistä ei nyt tullut otettua kuvaa. Se toisen kerran.
Muut kranssit ovat vielä hieman kesken joten palaan niihin myöhemmin. Kiitos Kirstille makoisasta ja runsaasta ruoka- ja kahvitarjoilusta. Kiitos, että saimme taas nauraa ja rentoutua.
Iltahämärässä otin kuvan myös keittiössä. Ripustin viimevuotiset tähtiketjut ikkunaan, olin säilyttänyt ne ja niistä saattaa tulla perinnekoriste. Tuli hyvin jouluinen tunnelma. Olen väkertänyt nämä aivan omin kätösin.
En rajanut tuota vasenta laitaa pois, koska siellä pilkahtaa joulukalenterini. Joka aamu avaan luukun jouluun saakka ja katson arpanumeroni. Sitten kurkistan aamun lehteen, olenko voittanut jotakin. Ei ole vielä tärpännyt, mutta aikaa on jouluun saakka.
Tänään täytin ruukkuja ja vadin sammaleella. Ruukkuihin on tulossa sipulikukkia. Sammal on ostettu puutarhamyymälästä. Keittiön ikkunalle tulee hyasintteja ja amarylliksiä

18 kommenttia:

 1. Kiva tähtikoriste! Miten olet sen tehnyt, onko se paperista vai mistä materiaalista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkasin tähdet kellastuneen kirjan sivuista ja liimalla hopeanväriseen lahjanaruun ketjuiksi.

   Poista
 2. Ai ne on mustikanvarpuja, ihmettelinkin, mistä noin kauniin kranssin saa tehtyä: siis ihana! Ostaisin heti, jos näkisin tuollaisen.

  Tähtiverho on kiva idea. Sopisi kyllä meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään selkeistä kransseista ja mielellään luonnon omista antimista tehtyinä. Vielä voi kerätä metsästä mustikan varrpuja.
   Tähtiverho tuo sopivasti joulutunnelmaa keittiöön. Se syntyy kellastuneesta kirjasta, joka on jo luettu eikä enää sitä lueta.

   Poista
 3. Ihan kuin minun hiukseni aamuisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla hiukset ovat usein kuin tarhapöllön turkki.

   Poista
 4. Ihana tuo ovikranssi! Samoin keittiön ikkunasi koristeet ovat suloiset. Passaavat todella hyvin tuollaiseen ikkunamalliin. Mistä olet muuten löytänyt tuon keittiön valaisimen? Olen nimittäin etsinyt noita värillisillä johdoilla varustettuja kaupoista, mutta vielä ei ole tärpännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään selkeistä jutuista. Hieman ronttista ilmettä on keittiön tähtiketjuissa, sitä saa jouluna olla vähän.
   Valaisin on Muuton E27, jos paikkakunnalla eivät sisustusliikkeet myy sitä, niin Finnish Design Shopista voi tilata.

   Poista
 5. Ovikranssista tuli kaunis, eikä varise käytävään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös. Ei varista mitään. Muiden kranssien kohdalla tuunaus jatkuu.

   Poista
 6. Mustikanvarvuista saa kauniita kransseja!
  Tähtikoristeet ikkunalla ovat kauniit, niiden seuraan sopiikin oikein hyvin joukukukat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää lähteä katastamaan josko sipulikukka-alkuja olisi tarjolla.

   Poista
 7. Todella kivan näköinen kranssi tuli mustikanvarvuista. Samoin nuo tähtiverhot on kauniit, kirjoillekin uusiokäyttöä, taisin kehua niitä jo viime vuonna, odottavat siinä joulukukkia väripilkuiksi.

  VastaaPoista
 8. Sinulla on kivoja juttuja. ikkanatähdet viehättävät kovasti. Osaisinkohan minäkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluaskartelu on minulle osa joulua, tunnelma hiipii vähitellen kotiin ja tietysti on mukava näprätä kaikenlaista.
   Osaat, tarvitset sakset, liimaa ja paperia esim kirjan tai foliota.

   Poista
 9. Upeat tähtiverhot:) Osaisinkohan minä tehdä tuollaiset...
  Ja hieno kranssi!

  VastaaPoista
 10. Risukranssia tai -sydäntä ei voita mikään, ystäväni oli tehnyt nyt katajakranssin, joten odotan sitä innolla, enkä värkkää nyt itse, havupalloja piti tehdä ,mutta näköjään en teekkään. Tähtiketjuja voisi tehdä myös, aivan ihana idea ja näytti kauniilta, minulla on se iänikuinen jouluikkuna, jossa on pukki ja muori ja poro tonttuineen ajaa kohti joulua.

  VastaaPoista