perjantai 7. marraskuuta 2014

Jäätä ja kristallia

 Marraskuu on alkanut kauniisti. Meitä on täällä hemmoteltu valkoisella lumipeitteellä. Puut kimaltelevat kauniisti auringonvalossa. Aurinko on sysänyt perinteisen kaamoksen pois näkyvistä,
on mukava lähteä lenkille aurinkoon.
Hyvillä asioilla on hyvä aloittaa ja jatkan vähän huonommilla. Tänään melkein luistelin jäätiköllä. Kadut olivat tosi liukkaat, hiekotus oli laiminlyöty. Jalkakäytävien lumityötkin oli tehty huitaisten, isoja kokkareita oli jäätynyt katujen pintaan. Se teki kadut entistäkin liukkaammiksi ja hankaliksi kulkea.
Miksi näin  on käynyt ? Onko tämä taidon puutetta vai laiskuutta, säästetäänkö hiekkakuluissa vai halutaanko viihtyä mieluimmin lämmönjakohuoneessa, kuten joskus aikoinaan tapahtui. Siellähän on lämmintä, kuivaa ja hiljaista. Kuka kertoisi kiinteistöhuoltajien päiväohjelmasta.
Pitäisikö poliiseille antaa sakotusoikeus niille huoltofirmoille, jotka laiminlyövät sopimuksien mukaisen katuhoidon.  Tänään, kun taiteilin kaduilla, pysähtyi poliisiauto ja antoi tietä kadunylitykseen. Tästä tämä poliisin sakotusoikeus tuli mieleeni.
  
Näissä kuvissa jää on paikallaan. Se näyttää aivan kristallilta. Ihailen noita puita päivittäin.
Muistutan sivupalkissa olevasta instagramistani. Vaikka sinulla ei olisi instagramia, voit klikata sivupalkin kuvaa ja pääset sivuilleni. Siellä on kuvia ja pieni määrä tekstiä, jota ei oleblogeissani.
Tykkääminen on myös kommentti, toki tekstikommentinkin saa kirjoittaa.Tämänpäivän kuvissa pääset käymään olohuoneessani.

8 kommenttia:

 1. Ihania jäähileisiä oksia kuvissasi!
  Eikö kiinteistön omistaja ole vastuussa siitä jos joku liukastuu jalkakäytävillä, vai eikö tällaista sääntöä enää olekaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunto-osakeyhtiöissä viime kädessä vastuussa on hallitus. Kun kiinteistön piha- ja katuhoito yms on sopimuksella annettu ulkopuolisen firman hoidettavaksi niin vastuu on myös firman, kun sopimusehtoja ei ole täytetty.

   Poista
 2. Sydäntä sykähdyttävän kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt on todella kaunista, kun lunta on.

   Poista
 3. Huikeaa timanttisadetta! Meille tuli lumi ja nyt se on loskaa. Vettä pudottaa kovaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luvattiin tänne huomiseksi lämmintä ja se tietää loskaa. Aikansa tätä vain kestiu. Taitaa lumet mennä.

   Poista
 4. Upeat kuvat.Olen ihan unohtanut miltä näyttää jää ja lumi...

  VastaaPoista
 5. Kun asut ikivihreäässä maassa, on ymmärrettävää, että lumi ja jää ei ole mielessä. Täällä taas haikaillaan vihreästä, hedelmistä puissa ja auringosta.

  VastaaPoista