perjantai 4. marraskuuta 2011

Varmuuden vuoksi


Hätävarjelu on riskien minimointia, joskus tämä minimointi menee liiotteluksi. Annista oli turvallista  varautua joka kääntessä pahimpaan. 
Kun edessä oli viikon matka ulkomaille, matkalaukku pakattiin piri pintaan. Anni kertasi mielessään jokaisen matkapäivän ohjelman etukäteen. Tuolle päivälle tarvitsen sitä vaatetta ja toisena päivänä tuota, illalla tätä. Varmuuden vuoksi otan vielä pitkät housutkin, jos on sadepäiviä ja hiukan viileämpää.  Säätä on niin vaikea ennustaa, siksi on paras varautua kaikkeen.

Kotiin tullessa Anni rullaa matkalaukun makuuhuoneeseen. Hän ei jaksa heti keskittyä laukun purkamiseen. Kun sopiva hetki koittaa, hän reväyttää matkalaukun auki.  Vaatteet ponnahtavat laukun sisuksista  ylös kuin ne olisivat jo ikävöinneet pääsyä takaisin rasittavalta matkalta vaatekaapin viileyteen.

Tuota en tarvinnut, enkä tuota, Anni luettelee. Puolet matkalaukun sisällöstä oli jäänyt täysin tarpeettomaksi.
Mutta varautuminen pahimpaan kannattaa. Mitä jos minulla ei olisi ollut mukana sitä mustaa mekkoa, jota kaikki illallisilla katselivat ihastuneina.  Kannattaa varautua pahimpaan ja onnistua oikealla hetkellä.
Se on sitä hätävarjelua.

**********
Pakinaperjantai  258. haaste = Hätävarjelun liiottelu

4 kommenttia:

 1. Minä kyllä tunnistin tuosta itseni. Työreissultakin palatessani ihmettelen, miten näin monet housut ja paidat ovat edelleen puhtaina ja viikattuina laukun pohjalla. Minähän laskin jokaiselle päivälle tarvittavat vaatteet.

  VastaaPoista
 2. Luulen, että aika moni meistä tekisi juuri noin

  VastaaPoista
 3. Minä olen oppinut niukoille. Varmuuden vuoksi -vaatteet aattelen ostaa paikan päältä jos tarve vaatii. Vain kerran siinä on käynyt köpelösti enkä löytänytkään kaupasta kiireessä sopivaa.

  VastaaPoista
 4. Ilona H,
  Sama vika myös täällä.

  Ari,
  Kyllä, olen samaa mieltä.

  Sirokko,
  Minä en osaa jättää paikan päällä toteutettavaksi. Etsisin haluamaani liian kauan ja lomailuaika tuhraantuu.
  Siksi kannan mukana liian paljon turhaa.

  VastaaPoista