tiistai 8. marraskuuta 2011

HelsingissäSunnuntaina ajelimme Helsingin kautta Vantaalle. Mannerheimintietä körötellessä, kun pysähdyttiin liikennevaloissa, käytin tilaisuutta hyväkseni ja näppäsin kuvia. Kävellessä tulee harvoin ihailtua rakennuksia katutasosta ylöspäin.  Keskimmäinen rakennus on Stockmanin tavarataloa, muista voin esitellä teille vain fasadit, muuta tietoa ei ole.
Muistan, kun ensimmäisen kerran saavuin Helsingin keskustaan Mannerheimintielle, Lasipalatsin eteen. Pysähdyin kadulle ja ihmettelin,  Helsinki näytti kovin matalalta kaupungilta ja pieneltäkin. Olin kuvitellut kaupungin Suomen suurimpana suurkaupungiksi, jossa talot ovat korkeita ja reunustavat katuja varjostaen niitä auringon paahteelta. Yllätys on aina yhtä suuri, kun huomaan, miten avaraa ja valoisaa on kaupungin keskustassa. Vieläkin, vaikka katukuvaan on ilmestynyt uusia korkeahkoja rakennuksia. Helsingin keskusta on kaunis. Helsingin seudulla tuli elettyä pitkähkö rupeama elämässä, joten kaupunki on tuttu kuin kotiin menisi.     
 
 Forsblomin Galerie muutti toukokuussa uusiin tiloihin, Lönnrotinkatu 5, komeaan Suomi-taloon. Gallerian sisäänkäynti on arvokkaan komea. Nyt esillä on Marianna Uutinen isoja akryylimaalauksia. Värikkäitä ja veistoksellisia.  Alessandro Twombly,  veistoksia ja kukkamaalauksia paperille sekä Hidemassa Fujii ledvaloteoksia.
Tuttu patsas meille kaikille. Suoraan edessä ratsasti Marsalkka Mannerheim.

5 kommenttia:

 1. Taidat olla hyvästelykierroksella :) On se Helsinki tilava ja kaunis, varsinkin kesällä. Viime kerralla käydessäni hämmästelin minäkin rakennuksien yläosia, niissä olisi riittänyt kuvattavaa, kaunista yksityiskohtaa löytyi vaikka kuinka.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia! Helsingin keskusta on pieni,mutta kaunis ,ja edelleenkin sieltä löytää monta kaunista,vanhaa rakennusta.

  VastaaPoista
 3. Sirokko,
  Kyllä sitä myös.
  Helsingissä on paljon kauniita rakennuksia, niitä ihastelen aina käydessäni.

  Yaelian,
  Onneksi ovat säilyneet ja saaneet säilyä.

  VastaaPoista
 4. Taitaa se alin olla Vanha Yliopistotalo, kolmen sepän patsaan vierellä. Ylimmän olen nähnyt, vaan mikä se on..

  Helsinki on kaunis, mutta ah niin ahdas, kun se on tungettu täyteen kamalia taloja ja katuja kavennetaan, jotta kohta ei bussit mahdu kiertämään niitä pieniä liikenneympyröitä.... No tietenkin Mannerheimintietie on avara.

  Kun olen bussilla (harvoin) liikkeellä, niin ihastelen minäkin noita kattofasaadeja.

  VastaaPoista
 5. Tykkään ajella pitkin Helsinkiä ratikalla, ja kävellä myös keskustassa kesäisin ja talvella meren jäällä. Täytyisi mennä useammin!

  VastaaPoista