perjantai 23. lokakuuta 2009

Bloggaajien herkut - keittokirja

Saaren Taiga-blogin Lastu oli saanut tyttäreltään keittokirjan herkuista, joista hän on saanut nauttia tyttärensä luona. Kun tytär on nyt maailman toisella äärilaidalla, ruuan kautta hänet voi inspiroida lähemmäksi. Nimittäin reseptien lukeminen ja toteuttaminen on keskustelua sen antajan, tässä tapauksessa tyttären kanssa. Ruoka on monella tapaa sydämen asia. Se herättää mukavia muistoja ja tietysti tuottaa mielihyvää.

Lastu haastoi minut valitsemaan Bloggaajien herkut-keittokirjaan jonkin ruokaohjeen. Kotona-blogiini on kertynytkin aikamoinen kokoelma reilun vuoden aikana tekemistäni ruuista. Oli hieman vaikea valita runsaasta joukosta, mutta päädyin broileriruokaan. Se on sydänystävällistä ja nopeaa herkkua. Jälkiruuaksi vielä Uunipersikat.

Sveitsinleikkeet broilerista














3 broilerin rintafilettä naturel
6 viipaletta savukinkkua
6 viipaletta emmentaljuustoa
Leivitykseen
1 muna
2 rkl vettä
korppujauhetta
vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
Paistamiseen rypsiöljyä

Nuiji broilerifileet ohuessa pakastepussissa ohuiksi leikkeiksi. Laita kullekin leikkeelle kinkku- ja juustoviipaleet. Käännä leike kaksinkerroin taskuksi.
Sekoita vatkattu muna ja vesi lautaselle. Sekoita toiselle lautaselle korppujauhe, vehnäjauhot ja mausteet. Kasta leikkeet munaan ja sen jälkeen jauhoseokseen.
Kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
Leikkeiden seurana tarjosin basmatiriisiä ja tomaatti-rucolasalaattia. Mehukasta ja hyvää oli.

Uunipersikat













Pese ja halkaise persikat, poista kivi. Sekoita notkeaan oivariiniin intiaanisokeria ja mantelijauhetta. Upota seos persikan siemenkoloihin. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Kypsennä uunivadissa 200-asteessa noin 20 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen kera.

Ulkona on nyt kuulas, tuulinen syksypäivä. Lumesta ei ole tietoakaan. On värikästä ja vihreää.
Lumimarjapensas kypsyttää juuri nyt valkoiset marjansa kuin ennakoiden valkean puhtaan lumen tulon. Kesäkuussa on vaatimaton kukinta jäänyt melkein huomaamatta. Marjat ovat myrkyllisiä. Otsikkokuvan pensas on kuvattu puistossa, joissa näkee isoja pehkoja näitä pensaita.

12 kommenttia:

  1. Hyvältä näytti ruokasi, ja varmasti olikin hyvää, nami!
    Ja toi jälkiruokakin sitten, voi että ihan kuola valuu suupieliä pitkin,nami!

    VastaaPoista
  2. Kiva idea tuo bloggaajien herkut-keittokirja ja hyvät reseptit valitsitkin sinne:-)

    VastaaPoista
  3. Herkullisia ruokia täällä tarjoillaan.

    VastaaPoista
  4. ihania ruokia...onneks on masu täynnä...
    täytyy kokeilla tuota jälkkäriä ainaskin!!!

    VastaaPoista
  5. Oi mitä herkkuja, molempia on kokeiltava, jälkiruokaa pikimmiten!

    VastaaPoista
  6. Yksinkertaista, helppoa ja maukasta, just nappi valinta bloggarin keittokirjaan kun ei bloggaamiselta liiemmin aikaa jää ruuan valmisteluihin, nauttia kyllä voi siinä samalla.

    VastaaPoista
  7. Harakka,
    Yaelian,
    Unelma,
    hanne,
    Kaanon,
    Sirokko,

    Kiitoksia kannustavista kommenteistanne. Ja nyt pitää kiirehtiä maistamaan mansikkatorttua.

    VastaaPoista
  8. Sveitsinleike jauhelihasta on eräs suosikkiruokamme, mutta koskaan emme ole oivaltaneet soveltaa sitä broilerileikkeisiin. Takuuvarmasti tämä ohjeesi muuntuu ruuaksi ja tulee ruokapöytäämme, vesi herahti jo kielelle :).

    Ja persikkajälkkäri, nam, suu napsaa ja kiittää.

    VastaaPoista
  9. isopeikko,
    on se, kyllä peikko varmasti nauttisi

    lastu,
    Kannattaa kokeilla. Maukasta, mureaa ja kevyttä.

    VastaaPoista
  10. Herkullinen vastaus haasteeseen. Minulla onkin kauhea nälkä, kun olen ollut lähes koko viikon auttamispuuhissa. Nyt vasta pääsen tänne blogeihin makustelemaan.

    Kummatkin annokset käyvät minullekin vähän muuttaen, gluteenitonta ja maidotonta kun kaipaan.
    Persikkaa en ole uunissa kokeillutkaan. Kiitos vinkeistä :-)

    VastaaPoista
  11. unna,
    Ruokaohjeet ovat muunneltavissa. Siinä se hauskuus usein piileekin, kun voi keksiä ja kehitellä omia versioita

    VastaaPoista