sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Politiikkaa - vai yhteisten asioiden hoitoa

Kuva: Lehtipersilja
Keskustassa Matti Vanhanen on edelleen puheenjohtaja yksimielisesti, Jarmo Korhonen saa jatkaa puoluesihteerinä. Onneksi vaalirahakeskustelu hiljenee ja poliitikot voivat keskittyä olennaiseen yli puoluerajojen. Vai onko taas tulossa uusi juttu. Ei kai.

Kuva: Lehtoimikkä
Kokoomuksessa Jyrki Katainen jatkaa puheenjohtajana kolmannelle kaudelle.
Uudenmaan Kokoomusnuoret vaativat puolukokoukselle jättämässään aloitteessa mopojen virittämistä kuriin. Yhtenä keinona on korottaa mopojen korkein sallittu nopeus 60 km/tunnissa. Huristellaanko Kokoomuksessa kohta hiukan kovempaa, eihän mopo karkaa.

Kuva: Palava rakkaus
Demarien tuore puheenjohtaja Jutta Urpilainen ehätti jo sanomaan, että hallituspuolueet ovat unohtaneet köyhät ja pienituloiset keskiluokkaiset. Ruuan, bensiinin ja sähkön hinnat ovat nousseet ja vaikeuttavat jokapäiväistä arkea. Valtionvarainministeri J Katainen on hukannut laskutikkunsa ja porvaripuolueet elävät menneisyydessä, niiden toiminta ei ole muuttunut vuosikymmeniin. Uudistuivatko Demarit vasta viikko sitten ?

Keskustan puoluekokouksen poliittisia linjauksia: syrjäytymistä ja köyhyyttä torjuttava verotuksen keinoin, eläkeläisten asemaa parannetaan 650 euron takuueläke, työllisyyttä ja työllistymistä parannetaan kannustamalla pidempään työuraan, tukityöllistämisen edellytyksiä parannetaan. Koulutustarjonta on suunniteltava kysyntää vastaavaksi.
Nyt tavoitteet on kirjattu ylös tähänkin blogiin seurannan helpottamiseksi.

Politiikan kiemurat ovat ihmeelliset. Luulisi, että pääasiana on yhdessä hoitaa yhteiskunnan asioita kansalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi. Mediallahan olisi nyt tuhannen taalan paikka selvittää, kuka saa aikaiseksi ja mitä. Tarkoitan näitä meidän yhteiskunnallisia yhteisiä asioita.

2 kommenttia:

  1. Jutta Urpilaisella olikin hyvä lääke hintojen nousun aiheuttaman laskun vähentämiseksi - laitetaan kaikki lapset päivähoitoon:) Ilmainen päivähoito olisikin - kaikillahan on jo nyt oikeus päivähoitoon ja kun se muuttuu ilmaiseksi kannattaa kaikkien viedä lapsensa hoitoon, ainakin syömään;)

    Voi olla, että sen jälkeen saataisiin parempi kotihoidontuki alle kouluikäisille, sillä aika paljon vähemmällä äidit suostuisivat lapsensa hoitamaan kuin mitä päivähoitopaikka maksaa...

    Hallitus ja eduskuntahan ovat toimineet täysipainoisesti sen aikaan kun media ja oppositio on jankannut vaalirahoista - olisi ollut mukavampi kuulla lentokentältäkin Japanin matkan antia kuin vaaliraha asiaa, joka oli ainoa joka mediaa kiinnosti Vanhasen tullessa matkalta.

    Ihan sama oli Kanervan kanssa - parinkin ison kokouksen jälkeen lehdistötilaisuudessa kyseltiin vain tekstiviesteistä, ei kokouksen päätöksistä. Kokouksessa ei kuitenkaan käsitelty tekstiviestejä vaan ihan oikeita asioita.

    Media antaa ymmärtää, että päätöksenteko olisi asian takia jumissa, vaikka vain media itse näyttää jumiintuneen - vain yksi asia kerrallaan mahtuu oman maan politiikassa uutisoitavaksi...

    VastaaPoista
  2. En ole kuullutkaan aikaisemmin tuota Urpilaisen ehdotusta. Siis kaikkilapset päivähoitoon. Kuulostaa uskomattomalta ehdotukselta. Miten niille perheille, jotka haluavat hoitaa lapsensa ihan itse korvattaisiin tasapuolisuuden vuoksi tämä etu. Nykyinen järjestelmä on hyvä, jos tukea anettaisiin enemmän kotona tapahtuvaan hoitoon ja pienituloisten päivähoitomaksuihin. Päivähoitomaksuissa pitäisi huomioida myös asuntovelkojen vaikutus perheen elämisen tasossa.

    Näyttää tosiaan siltä, että vaalirahajupakka haipuu pikkuhiljaa, onneksi.

    Samaa mieltä, että olisin mieluimmin kuunnellut ja lukenut medioista mitä poliitikkojen työrintamalle kuuluu.

    Tunttu vähän siltä, että media aliarvioi meitä kansalaisia luulemalla, että kaikenmaailman naisjutut ja vaalirahoitukset jaksavat kiinnostaa.
    Itsestään selvää on, että ilman taustatukea/vaalirahoitusta ei valtakunnan vaaleja käydä. Lyhyt on sen poliitikon tie, jos vaalirahoitus vaikuttaisi päätöksenteossa mielipiteisiin.

    Enemmän rakentavaa uutisointia ja sitä tutkivaa journalismia kuin repivää.

    VastaaPoista