keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Pitsiliinan uusi elämä


Jouluunhan ei ole paljoakaan aikaa. Aika nimittäin kuluu hyvin nopeasti. Vastahan oli kesä ja nyt kolkuttelee marraskuu ovella ja sittenhän onkin jo kohta joulu. Juuri tänä iltana iski inspiraatio. Piti tarkastaa joulutekstiilivarasto lipaston laatikoista. Tutkailin liinojen kuntoa ja käsiini osui tädiltäni joskus lahjaksi saamani virkattu ruusukuvioinen liina. Liinan malli on hyvin tuttu virkkaajille. Mallia virkattiin aikoinaan ympäri Pohjanmaata.

Nostalgian puuskassani päätin ottaa liinan käyttöön. Laitoin kattilan liedelle ja sekoitin kiehuvaan nestetilkkaan perunajauhoja, sain aikaan liisterin. Upotin liinan nopeasti haaleaan liisteriin, levitin ja oioin sen voipaperin päällä. Valitsin sopivan kulhon ja nostin kiisseliliinan sen päälle. Muotoilin liinan kulhon päällä.

Nyt odotan sen kuivumista ja mietin mitä teen pitsikulholla sen jälkeen. Voisin kiinnittää sen pienen pöytälampun varjostimeen tai sitten pitää sen kulhona. Asia kirkastuu kunhan liina on kuivunut.

3 kommenttia:

  1. Olemme samaan aikaan liikkeellä. Tänään juuri päätimme kotona, että joulukortit tehdään ensi viikolla postitusta vaille valmiiksi ja mietitään lahjalistat.

    VastaaPoista
  2. Näppärä idea ja jatkoa odotellaan mielenkiinnolla. Liina on kaunis ja sääli jos jäisi käyttämättä liinana.

    VastaaPoista
  3. Veikkaan että tuosta tulee todella herkänkaunis lampunvarjostin. Jään odottamaan lopputulosta mielenkiinnolla!

    VastaaPoista