sunnuntai 26. elokuuta 2007

Ahvenrullia

Suomen kansalliskala on ahven, joka on myös yleisin kalalajimme, kertoo ProKala. Ahvenruuat ovat suosittuja keittiössämme. MTV3 Ruokalan Alex Nurmi valmisti ahvenrullia tavalla, jota en ole aikaisemmin tehnyt. Ohje kuulosti mukavalta ja päätin kokeilla. Lisukkeeksi tarjosin uunipunajuuria, alkuruokana grillattuja vuohenjuustokiekkoja viikuna-persikkasalaatin kera.

Haudutetut ahvenrullat


1 kg ahvenfileitä
150 g kylmäsavulohisiivuja
tuoretta tilliä
2 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
suolaa, pippuria, käytin sitruunapippuria
ripaus sahramia, käytin kurkumaa
Levitä ahvenfileet työlaudalle, mausta ja nosta jokaisen fileen päälle pala savulohta sekä tillinoksa. Kääri fileet rullalle ja nosta voideltuun uunivuokaan. Kiehauta kattilassa kalaliemi, kerma ja kurkuma. Kaada seos uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa n 10 min ajan.

Uunipunajuuret

600 g punajuuria
1 dl karkeaa merisuolaa
Pese punajuuret. Ripottele merisuola (1dl) uunivuokaan ja pane punajuuret suolan päälle. Pistele veitsellä punajuuren kuoriin muutamia reikiä ja ripottele päälle merisuolaa.
Kypsennä 175 asteessa, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa lohkoiksi.
Tarjotaan ahvenrullien ja keltaisen kalakastikkeen kera.

Alkuruuaksi ennen ahventa nautitaan makeahko salaatti, jossa makeuden tasoittaa punasipuli.

Viikuna-persikkasalaatti vuohenjuuston kera


Friseesalaattia revittynä, punasipulia kiekkoina, ripaus kukkaissuolaa, kuivattuja viikunoita ja tuoretta persikkaa viipaleina. Kastikkeena öljy-omenaviinietikkakastike.
Salaatin seuraksi viipaloituja vuohenjuustokiekkoja, jotka grillataan uunin grillivastuksen alla kevyesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti